THE VISUAL INSCRIPTION: Endangered and Endangering
Tinne Zenner & Eva la Cour
Kunsthal Kongegaarden
July 3 - August 8, 2021

Med øje for Korsørs beliggenhed ved havet, og byens historiske rolle som vigtig gateway til Nordatlanten ved Storebælt, har Tinne Zenner & Eva la Cour skabt en stedspecifik bearbejdning af deres kritiske betragtninger af Danmarks koloniale tilstedeværelse i Grønland.

Udstillingen THE VISUAL INSCRIPTION: Endangered and Endangering består af værker, som de to billedkunstnere har bearbejdet til Kongegaardens historiske rammer, men udspringer af deres research i Qeqertarsuaq – en by med 800 indbyggere, der ligger på øen af samme navn i det Nordvestlige Grønland, og som indtil 1953 var Danmarks administrative hovedsæde for Nordgrønland. I Zenner og la Cours optik er øen med sin internationale forskningsstation, sit ionosfære-observatorium, sit lokalhistoriske museum, sin nedlagte kulmine, sin fiskefabrik, turisme og administration et billede på, hvordan forskellige institutionelle, industrielle, videnskabelige og kommercielle praksisser er komplekst sammenvævet.

Som gammel købstad står Korsør ikke udenfor dette sammenspundne væv. Snarere peger udstillingen på hvordan både videnskabelige og merkantile kræfter driver koloniale relationer, hvor billeder antager et mangefold af former og betydning. Det manifesterer sig som kunstneriske behandlinger af data, vidnesbyrd, minde, komposition og filmsekvenser.

Se interviewfilm (produceret af Statens Værksteder for Kunst) her.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Knud Højgaards Fond, Ernst B. Sund Fonden, HAKI Stillads, E. Nielsen Stenhuggeri og Slagelse Kommune.

Photo documentation: FABU Photography